Remi Sarajeva i Borca koji najviše odgovara Posušju, Veležu i Zrinjskom

Podjela bodova na Koševu

Remi Sarajeva i Borca koji najviše odgovara Posušju, Veležu i Zrinjskom

Edmir Škorić

U derbiju 27. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine Sarajevo je večeras ugostilo Borac, a njihov duel završen je podjelom bodova, rezultatom 1:1. Zanimljivo je svakako i da je Sarajevo napravilo 33 prekršaja, a Borac 11. Nevjerovatna statistika za jedan derbi, koja zapravo govori da Kazlagić nije imao ujednačen kriterij.

Posljednji meč Sarajevo i Borac odigrali su nedavno na Koševu u okviru četvrtfinala Kupa. Tada je bilo dosta tenzija, a nezadovoljni suđenjem igrači bordo tima napustili su teren u finišu i tako izgubili službenim rezultatom 3:0.

Što se tiče večerašnjeg meča, podjenako je bio važan jer se Borac nastavlja boriti za titulu, a Sarajevo za Evropu. Banjalučani su bili pod dodatnim pritiskom jer je prethodno danas Zrinjski slavio kod Sloge Meridian i smanjio zaostatak na samo četiri boda.

Prvu priliku na meču imao je Borac u 12. minuti, kada je Hrelja izašao sam pred Ilieva, ali je šutirao preko gola. Koju minutu kasnije Čataković je šutirao sa 20 metara, ali dosta neprecizno, da bi potom Kyeremehov udarac bio blokiran.

Domaći su bili nezadovoljni suđenjem na početku meča, a u jednom trenutku grupa navijača Sarajeva čak je pokušala da uđe u teren, no zaustavilo ih je obezbjeđenje.

Oglasi

Sarajevo je imalo dobru šansu u 23. minuti. Čataković je sjajno uposlio Kyeremeha, koji izlazi sam pred Miloševića ali šutira pored gola . Ubrzo još jedna prilika za domaće. Boksovao je loptu Milošević, ona dolazi do Čatakovića koji sa nekoliko metara šutira, ali Jokić dobro interveniše.

Kontra Borca u 27. minuti, Hrelja za Vukovića koji šutira sa 18 metara, lagan plijen za Ilieva. Zatim je Kyremeh propustio priliku za domaće. U završnici prvog dijela postignut je gol. Banjalučani su poveli, a lijepo je pogodio mladi Vuković, čiji je udarac pogodio Aničića pa je Iliev ostao na krivoj nozi.

Već u petoj minuti drugog dijela Sarajevo je došlo do izjedančenja. Julardžija je snažno šutirao sa 20 metara, lopta na putu prema golu pogađa Ćelića i vara Miloševića. U 53. minuti Grahovac je pokušao, lopta ide malo pored stative.

Minutu kasnije Aničić šutira glavom nakon kornera, Blagaić izbija gotovo s gol linije. Zatim je blokiran pokušaj Kvržića, Dobra prilika za goste u 67. minuti, Jokić se našao u prilici i sa pet metara iskosa loše je šutirao.

Oglasi

Buljubašić je u 72. pokušao iz mrtvog ugla nakon uigranje akcije iz slobodnjaka, no dobro prati Milošević i brani. Odlična kontra Borca, no na kraju Kyeremeh interveniše ispred Vukovića.

Borac je lako mogao do vodstva u 80. minuti. Terzić je šutirao sa 10 metara, izblokiran je njegov udarac. Malo zatim je Lukić pokušao sa sedam metara glavom, ali brani Iliev.

Ostalo je na kraju 1:1, a Borac je povećao prednost nad Zrinjskim na pet bodova, dok je Sarajevo četvrto sa 42 boda. U narednom kolu Sarajevo gostuje Zrinjskom, a Borac ima domaći meč sa Posušjem. Do kraja prvenstva ostalo je još šest kola.

Na kraju treba dodati da su domaći navijači ponovo bili nezadovoljni suđenjem, kao i igrači bordo tima, a om jer prekršaja 33:11 govori da Kazlagić nije imao ujednačen kriterij.

Sarajevo - Borac 1:1

FK Sarajevo: Iliev, Buljubašić, Čataković, Kyeremeh, Julardžija, Beganović, Soldo, Kapetanović, Aničić, Đuričković i Mustafić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Borac: Milošević, Jokić, Ćelić, Grahovac, Herera, Vuković, Kvržić, Blagaić, Nižić, Marčetić i Hrelja.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mido1921
Kitarima ako ih sudije ne guraju, odmah bi linčovali.
1 10
user1703417269
33-11 u prekršajima smješni
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti