John Obi Mikel ponizio Luku Modrića: "Samo šuti i nosi to odijelo"

Navijače je iznervirao tvrdnjom

John Obi Mikel ponizio Luku Modrića: "Samo šuti i nosi to odijelo"

Edmir Škorić

Otkako je fudbal nastao, postoje učestala poređenja među fudbalerima, iako oni sami nisu ljubitelji toga i ne žele da ih se uspoređuje s drugima.

Oduvijek se nekako fudbalski svijet dijelio na Messija i Ronalda, odnosno na jednog ili drugog fudbalera. Naravno, teško je imati pravi uvid u takvim tvrdnjama, no uglavnom svi imaju svoje favorite i u moru najboljih izaberu - najboljeg.

John Obi Mikel, bivši veznjak Chelseaja, imao je priliku da igra u engleskoj Premier ligi, pa čak i da je dva puta osvoji sa Plavcima, a ima i trofej u Ligi prvaka s ekipom iz zapadnog Londona. Dok je igrao za Chelsea, Luka Modrić je bio u Tottenhamu, tako da sigurno dobro poznaje hrvatskog veznjaka.

Upravo su o Modriću upitali Mikela, a on tvrdi da trenutni veznjak Real Madrida nije bolji od Kevina De Bruynea, zvijezde Manchester Cityja.

"De Bruyne je daleko superiorniji od Modrića. Statistika ne laže, ima više golova i više asistencija. Uostalom, on dominira u Premier ligi, najtežoj ligi na svijetu. A Modrić? U La Ligi igar...", rekao je bivši reprezentativac Nigerije, mada je naišao na salvu negativnih komentara i reakcija.

Oglasi

"Ko to kaže? John Obi Mikel? Ko je on uopšte? Neka se drži tog odijela i neka ne priča gluposti", odgovorio mu je jedan fudbalski fan.

Post by @football_famzy
View on Threads

Dobio je potom i argumentovan odgovor, pa mu je neko napisao da je Modrić "pod broj jedan osvajač Zlatne lopte, pod broj dva pet puta osvajao Ligu prvaka, igra u ligi koja je osvojila 6 Liga prvaka u zadnjih 10 godina i 6 od posljednjih 10 Evropskih liga".

"S reprezentacijom, Modrić ima zapanjujuće igre, igrao je finale i polufinale na SP. Šta radi Belgija? Generacija 'belgijskog čuda'? De Bruyne je fantastičan igrač, ali Modrić je puno više dokazao i pokazao", poručio je jedan od navijača.

"Za nekoga ko je igrao fudbal, njegovo znanje o fudbalu se čini kompromitiranim. Ne možete uspoređivati CM i AM s istim statistikama", stoji u jednom od komentara.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Mikel koji nije postigao ništa priča gluposti nakon što je zabio 20 golova u karijeri u 10 godina s Chelseajem", također se moglo pročitati u komentarima, dok mu je jedan od navijača poručio da "prestani da pušiš travu".

Nedavno je Modrić ipak bio uspješniji od De Bruynea, pošto je Real Madrid izbacio Manchester City u Ligi prvaka i Kraljevi će u polufinalu igrati protiv Bayerna.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1690272632
Crnčuga ....Nije ga pamet osvojila
1 0
Amansio
Ne igraju na istim pozicijama on se poredi sa Judom, eirtzom i kompanijom
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi