"Modni" dodatak koji život znači

Unikatan dizajn, najnovija tehnologija i posvete: Kacige spremne za zvijezde Formule 1

Kacige najvećih zvijezda "najbržeg cirkusa na svijetu" su spremne za sezonu 2018 i debi na VN Australije.

Zaštitne kacige za Formulu 1 su napravljene od karbonskih vlakana, kevlara i polietilena, te imaju zadatak da zaštite vozače F1 bolida u sudarima pri velikim brzinama.

Treba istaći da će bolidi Formule 1 ove sezone izgledati dosta drugačije nego inače, s obzirom da će se na njima po prvi put naći nova Halo zaštita, pa će biti zanimljivo kako će se dizajn kaciga nadopunjavati sa dizajnom ovog novog dodatka.

Kacige za vozače Formule 1 dolaze u mnoštvu različitih oblika i boja, a svaki od njih odluči ovaj dio opreme personalizovati i ukrasiti po svojoj želji.

Dakle, kacige za sezonu 2018 su "updateovane", pa vrijedi pogledati kakvi će to "modne" dodatke na svojim glavama nositi najveće zvijezde Formule 1.

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton, vozač Mercedesa i aktuelni šampion, će nositi kacigu pretežno bijele boje sa zlatnim vizirom i prepoznatljivim Monster logom na vrhu.

Hamilton je odlučio na svoju kacigu staviti i riječi "I dalje se dižem", pa je jasno da Birtanac još uvijek ima motiva za nova dostignuća u Formuli 1.

Sebastian Vettel

Njemački as Sebastian Vettel će na svojoj kacigi nositi prepoznatljivi Ferrarijev logo, slavnog propetog konja.

Na dizajnu njegove kacige ističu se i boje zastave njegove domovine.

Valtteri Bottas

Kacigu Mercedesovog Valtterija Bottasa krase boje finske zastave, ali i dvije zastavice države njegovog rođenja koje strše sa strana kacige.

I ovaj put je tu prepoznatljivi Monster logo, a dizajn Bottasove kacige je sigurno jedan od zanimljivijih.

Esteban Ocon

Francuza Estebana Ocona koji vozi za tim Force India neće biti teško primijetiti, s obzirom da se odlučio za upečatljivu rozu kacigu koja će se odlično slagati sa odijelom njegove ekipe.

On je svoju kacigu personalizovao i tako što je na zadnju stranu odlučio staviti svoju siluetu.

Kimi Raikkonen

Kimi Raikkonen će na kacigi nositi imena svoje djece, pa je jasno kome će biti posvećen svaki njegov uspjeh u ovoj sezoni.

Raikkonenova kaciga je dizajnirana u "rock and roll" stilu, što svakako priliči iskusnom Fincu koji će upravljati Ferarrijevim bolidom i ove sezone.

Fernando Alonso

Španski vozač se odlučio za nešto "opušteniji" dizajn, u kojem dominiraju nijanse plave boje. Prednja strana kacige vozača McLarena je gotovo potpuno plava, a upotpunjuje je i plavi vizir.

Zadnji dio kacige je, pak, u nešto veselijim bojama. Osim plave, tu se nalaze i žuta i narandžasta boja, što upotpunjuje jednostavan, ali prepoznatljiv dizajn kacige.

Max Verstappen

Na kacigi Maxa Verstappena dominantan je logo Red Bulla, kompanije i tima za koji vozi.

Sigurno je da se Verstappen nada da će mu nova kaciga i prepoznatljivi crveni bik "dati krila" ove sezone.

Stoffel Vandoorn

Kaciga Belgijanca Stoffela Vandoorna se može vidjeti "iz aviona", jer se ovaj vozač odlučio za žarke boje i narandžasto-rozi vizir.

Na njegovoj kacigi dominira i logo proizvođača pjenušavih vina, Chandona.

Marcus Ericsson

Kaciga Marcusa Ericssona je, zbog jasnih razloga, izrađena u bojama švedske zastave.

Na centralnom dijelu se nalazi i logo kompanije Alfa Romeo, s obzirom da će voziti za Alfa Romeo Sauber F1 tim.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.