Hamiltonu pol-pozicija u Australiji, Bottas potpuno uništio bolid

Kvalifikacije za VN Australije

Hamiltonu pol-pozicija u Australiji, Bottas potpuno uništio bolid

M. Šljivak

Vozač Mercedesa Lewis Hamilton startovaće sa prve pozicije u prvoj utrci nove sezone Formule 1 koja će se voziti u Australiji.

Aktuelni šampion svijeta je dominirao na treninzima prethodnih dana, a danas je i u kvalifikacijama bio dosta bolji od ostalih i osvojio je pol sa vremenom od 1:21.164. Ovo je novi rekord staze Albert Park koji je za čak 1.124 sekundi brži od dosadašnjeg rekorda kojeg je Hamilton postavio prošle sezone.

Iza sebe je britanski vozač ostavio dva vozača Ferrarija Sebastiana Vettella (+0.664) i Kimija Raikkonena (+0.674), a iza ovog dvojca smjestio se duo iz Red Bulla Max Verstappen i Daniel Ricciardo.

Drugi vozač Mercedesa Valtteri Bottas doživio je težak udes i trećem kvalifikacionom krugu. Potpuno je uništio bolid i on će startati posljednji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi