Poravnat međusobni omjer

Ko će biti prvak ako Napoli i Juventus budu imali isti broj bodova?

Italijanska Seria A je ove sezone daleko najuzbudljivija liga petice, a večerašnja pobjeda Napolija u Torinu nad Juventusom je dodatno 'zakuhala' situaciju četiri kola prije kraja.

Juve ima 85, a Napoli 84 boda i do kraja prvenstva je zaista sve otvoreno. Napoli ima nešto lakši raspored od Juventusa, koji će u goste Interu i Romi, ali bod prednosti koji Juve trenutno ima možda bi mogao biti i ključan.

Juventus je u Napulju slavio sa 1:0, a Napoli je identičnim rezultatom slavio u Torinu. Dakle, dva kluba imaju poravnat međusobni skor i, u slučaju jednakog broja bodova na kraju sezone, odlučivat će gol razlika.

I jedni i drugi imaju impresivnu gol razliku, ali Juventusova je ipak dosta bolja. Stara dama ima +58 (78:20), a Napoli +48 (71:23) i teško je očekivati da se situacija po tom pitanju može drastično promijeniti jer su do kraja svega četiri utakmice.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U svakom slučaju, Juventus i Napoli će do kraja sezone voditi mrtvu trku i odlučit će nijanse. Ali, ako baš budu toliko izjednačeni, prvak će najvjerovatnije biti Juventus i to je makar mala utjeha za Staru damu nakon večerašnjeg poraza koji im je dobro zakomplikovao situaciju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.