On plače zbog Napolija, on sanja Scudetto

To se zove ljubav prema klubu

On plače zbog Napolija, on sanja Scudetto

Teme:

Iako navijač Napolija sa fotografije iznad vjerovatno ima dovoljno godina da je dosta toga lijepog proživio u životu, očito da će mu večerašnja noć ostati dugo u pamćenju. Koliko je bio sretan nakon pobjede protiv Juventusa najbolje pokazuju suze. Nije tako čest slučaj da muškarac njegovih godina plače. 

Napoli dugo godina pokušava stati u kraj Juventusu, ali svaki put kada bi bio blizu, izgubio bi u Torinu i taj poraz bi nekako označio i kraj nadanjima za titulu. Pobjede Juventusa su većinom bile slične večerašnjoj Napolija. Jedan gol i to je to.

Upravo zato navijači Napolija znaju koliko je teško kada izgubite ovakav meč 1:0 i to u posljednjim minutama, a večeras su konačno osjetili i koliko je lijep osjećaj kada vaša ekipa pobjedi na taj način. Ovo nisu bila samo tri boda, nego je ovo bila i velika nada da će na kraju sezone Scudetto konačno stići na San Paolo stadion. Naime, Napoli je sada na smo minus jedan u odnosu na Staru damu koja do kraja sezone gostuje kod Intera i Rome.

Podsjetimo da je jedini gol na večerašnjoj utakmici u Torinu postigao Kalidou Koulibaly, a nakon posljednjeg zvižduka uslijedile su brojne emocije. Allegri je doživio veliko razočarenje i odmah je krenuo u svlačionicu, fudbaleri Napolija su grili jedan drugog, a pomenutom navijaču je ostalo samo da zaplače.

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi