Šta čeka Juventus i Napoli do kraja sezone?
Velika borba nas očekuje u Seriji A do samog kraja (Foto: EPA)

Bitka za Scudetto

Šta čeka Juventus i Napoli do kraja sezone?

M. Šljivak

Kalidou Koulibaly postigao je večeras u Torinu gol koji bi na kraju sezone Napoliju mogao donijeti titulu prvaka Italije nakon 28 godina čekanja.

Senegalac je u 90. minuti matirao Gianluigija Buffona i donio je svom timu velika tri boda, te je tim iz Napulja sada samo bod iza Stare dame.

Raspored do kraja sezone donosi jako teške izazove za oba tima, a mnogo veći izazovi su pred Bianconerima.

Juventus će već narednog vikenda gostovati ekipi Intera. Neće to biti nimalo lagan zadatak za tim Maxa Allegrija. Nerazzurri žele u Ligu prvaka i sasvim sigurno nemaju namjeru da izađu lagano u duel sa Juventusom.

Nakon Intera Juventus čeka domaći duel sa Bolognom, a u 37. kolu ih čeka još jedno zaista teško gostovanje. Igraće protiv Rome i to će vjerovatno značiti još jednu biti ili ne biti utakmicu za tim iz Torina.

Posljednje kolo donosi im duel sa Veronom, a ako bude kikseva u prethodnim mečevima, ovaj meč možda ne bude imao nikakvog značaja za Juve.

Nešto povoljniji, ali nikako lagan raspored ima Napoli. Već u narednom 35. kolu čeka ih teško gostovanje u Firenci kod Fiorentine. Violama ovaj meč može biti jako značajan ako žele nastaviti borbu za šesto mjesto koje vodi u Evropsku ligu i koje im je udaljeno tri boda.

Potom Napoli u 36. kolu na San Paolu dočekuje Torino, a u 37. kolu ih čeka još jedno nezgodno gostovanje i to kod Sampdorije koja također ima šanse za plasman u Evropsku ligu.

Posljednje kolo Napoli igra kući. Protivnik je Crotone, ali i ovaj meč bi mogao biti jako opasan po domaće. Gosti će vjerovatno do samog kraja sezone tražiti opstanak u društvu najboljih i imaće za šta da igraju.

Jedan kiks Juventusa ili Napolija do kraja vjerovatno će značiti kraj borbe za naslov prvaka. Za sada je tim iz Napulja u mnogo boljoj formi, ali Staru damu iz Torina usprokos žestokom rasporedu nikad ne treba otpisivati.

RASPORED OBA TIMA DO KRAJA SEZONE:

35. kolo:

Inter - Juventus
Fiorentina - Napoli

36. kolo:

Juventus - Bologna
Napoli - Torino

37. kolo:

Roma - Juventus
Sampdoria - Napoli

Potražite više informacija na temu Serie A:

38. kolo:

Juventus - Bologna
Napoli - Crotone

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti