Šok u Torinu: Koulibaly u 90. minuti srušio Juventus
Skromna utakmica najboljih italijanskih timova (Foto: EPA)

Trijumf Napolija

Šok u Torinu: Koulibaly u 90. minuti srušio Juventus

M. Šljivak

Veliki derbi u 34. kolu Serije A odigrali su večeras u Torinu Juventus i Napoli, a na kraju su gosti slavili pobjedu od 0:1 golom Kalidoua Koulibalyja.

Borba za Scudetto između ovih ekipa dodatno je pojačala važnost ovog duela, pa lijepog fudbala nije bilo u večerašnjem meču.

Krenulo je dosta žestoko sa obje strane. Nervoza je donijela čak četiri kartona u prvih pola sata, a prvu šansu na utakmici propušta Juventus. Miralem Pjanić je u 17. minuti šutirao iz slobodnjaka, lopta pogađa živi zid i završava na stativi.

Sedam minuta kasnije uzvraća Napoli. Marek Hamšik je u odličnoj situaciji pred Buffonom, ali iz jako dobre pozicije loptu šalje pored gola.

Do kraja prvog poluvremena viđena je velika borba, ali onih izrazitih šansi nije bilo, te se na odmor otišlo bez golova.

Ni nastavak nije ponudio previše, ali smo ipak vidjeli jedan gol i to u mreži domaćeg tima.

Napoli je bio taj koji je izgledao za nijansu bolje i bili su jako opasni po večeras nesigurnu odbranu Stare dame, a bolju igru krunisali su u 90. minuti. Nakon kornera Kalidou Koulibaly pogađa za pobjedu Napolija od 0:1 i prilazak Juventusu na samo bod zaostatka četiri kola prije kraja.

Miralem Pjanić je odigrao kompletan meč i odradio je veoma dobar posao.

Serie A, 34. kolo:

Juventus - Napoli 0:1

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

muhamedhulk
al kakvi mecevi nas jos ocekuju do kraja; inter-juve, roma-juve, lazio-inter... :D Bice veselo do besvijesti!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi