Hysaj skrenuo pažnju na sebe

Tri engleska velikana se bore za Albanca

Chelsea, Manchester United i Liverpool će se u ljetnom prelaznom roku boriti za usluge albanskog reprezentativca Elseida Hysaja, koji s mnogo uspjeha nastupa za Napoli.

Italijanski mediji pišu da je ovaj 24-godišnji fudbaler trenutno najbliži prelasku u Chelsea, čiji su se predstavnici navodno već sastali sa Hysajevim agentom.

U Chelseaju će se na kraju sezone vjerovatno riješiti Davidea Zappacoste, a Elseid Hysaj se Plavcima čini kao mnogo bolje rješenje na poziciji desnog beka.

Međutim, Plavci će u borbi za Hysaja imati jaku konkurenciju u vidu Uniteda i Liverpoola, pa ostaje da se vidi ko će od ovih klubova biti spreman da plati 50 miliona eura koliko iznosi njegova otkupna klauzula u ugovoru sa Napolitancima.

Elsed Hysaj je u ovoj sezoni odigrao 41 utakmicu u svim takmičenjima, a član Napolija je od 2015. godine kada je doveden iz Empolija za samo pet miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.