Ovo što Liverpool radi u Ligi prvaka nije normalno!

Kloppov stroj hara Evropom

Ovo što Liverpool radi u Ligi prvaka nije normalno!

Malo ko je uoči početka sezone u Ligi prvaka vidio Liverpool među kandidatima za osvajanje Lige prvaka. Neki su ih smatrali favoritom iz sjene, ali vjerovatno ni oni najoptimističniji fanovi slavnog engleskog kluba nisu očekivali ovakvu rapsodiju na Anfieldu.

Nakon pobjede nad Romom 5:2, Redsi su jednom nogom u finalu Lige prvaka i posebno je impresivno iz ove perspektive pogledati šta je to Kloppova mašinerija radila u ovoj sezoni Lige prvaka.

Počet ćemo od timskog učinka. Liverpool je na dosadašnjih 11 utakmica u Ligi prvaka postigao nevjerovatnih 38 golova, što znači da po utakmici postiže 3.5 gola. Redsi su istovremeno primili samo osam pogodaka.

Ubilježili su Redsi nekoliko nevjerovatnih pobjeda, a čak dva puta su slavili sa po 7:0 (Maribor, Spartak). Porto su u gostima pobijedili sa 5:0, moćni Manchester City kod kuće sa 3:0, pa sada Romu sa 5:2... A moglo je biti i ubjedljivije.

Trojica igrača su zajedno postigla nestvarnih 28 golova. Pogađajte, riječ je o Mohamedu Salahu, Robertu Firminu i Sadiju Maneu koji su se čak i dobro rasporedili. Egipćanin i Brazilac su postigli po deset golova, a Senegalac osam.

Redsi imaju i najboljeg asistenta u Ligi prvaka Jamesa Milnera, koji je sa devet asistencija najuspješniji igrač ovog takmičenja svih vremena. Nijednom igraču u historiji nije pošlo za nogom da u jednoj sezoni sakupi toliko asistencija, a moguće je i da do kraja takmičenja dođe i do dvocifrenog broja. Čak štaviše, i realno je.

Iako se najviše priča o nevjerovatnom Salahu, najbolji Liverpoolov igrač u Ligi prvaka ove sezone je Roberto Firmino. Taj nevjerovatno podcijenjeni napadač na svom kontu ima deset golova i sedam asistencija, dakle sam je učestvovao u gotovo polovini pogodaka svog tima u Ligi prvaka.

I, na kraju, ko bi rekao da će Liverpool procvjetati bez Phillipea Coutinha? Trojac koji Redsi imaju u napadu je toliko dobar da su mnogi već i zaboravili da je ovaj brazilski čarobnjak prije svega nekoliko mjeseci igrao na Anfieldu. Važio je za najboljeg igrača ali, eto, ispostavilo se da je daleko od nezamjenjivog.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kad smo već kod Coutinha, red je spomenuti da je postigao pet golova za Redse i 'ugradio' se u statistiku kao četvrti strijelac ekipe u ovoj sezoni Lige prvaka.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zaboti janos
Ovo je maslo gos.Kloppa.Preporodio mrtvi Liverpul a znamo kako je to radio u Dortmundu.Respekt!
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi