"Ja sam prodao Salaha, ali UEFA me prisilila na to"
(Foto: EPA)

Sportski direktor Rome o dešavanjima u klubu

"Ja sam prodao Salaha, ali UEFA me prisilila na to"

Midhat Šljivak

Mohamed Salah sinoć je u polufinalu Lige prvaka potopio bivši klub Romu i upisao je dva gola i dvije asistencije u pobjedi Liverpoola od 5:2.

Egipćanin je prošlog ljeta stigao iz Rome na Anfield i ispostavio se kao najbolji mogući potez rukovodstva Redsa.

Za sada Salah djeluje nezaustavljivo, a mnogi se pitaju zašto je Roma odlučila da proda 25-godišnjeg ofanzivca i to za "samo" 40-ak miliona eura.

Odgovor je dao sportski direktor Vučice Monchi, a razlog je UEFA.

"Ja sam prodao Salaha, ali na to me natjerala ograničenja UEFA-e. Morali smo ga prodati do 30. juna i da to nismo učinili, snosili bismo posljedice jer su naši računi bili pod prismotrom UEFA", rekao je Monchi.

Ukupan transfer sa bonusima na kraju je iznosio 42 miliona eura, ali se zahvaljujući Salahu i raznim bonusima taj iznos popeo na 50 miliona.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Kada sam ja došao u klub, imali smo ponudu od 30 miliona eura. Na kraju se sa raznim bonusima cifra popela na 50 miliona. Ukratko, napravili smo najbolji mogući posao u tom trenutku. Niko nije očekivao da će tržište nakon toga tako eksplodirati. Liverpool je napravio odličnu kipovinu", rekao je Monchi za Onda Cero.

Salah je trenutno bez dileme jedan od najboljih fudbalera svijeta i u 47 odigranih utakmica ove sezone postigao je 43 gola uz 15 asistencija.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi