Šef struke NK Iskra

Obad: Palalić i Bešagić su podigli ritam igre, s pravom smo uložili žalbu

Samir Mlaćo

Iskra je sezonu u Prvoj ligi Federacije BiH okončala pobjedom nad Bratstvom (1:0). Jučer su emocije kod igrača, stručnog štaba i navijača Iskre bile pomiješane, s obzirom da još uvijek poznato da li će Iskra naredne sezone igrati Prvu ligu Federacije ili Drugu ligu Zapad.

Naime, Bugojanci su uložu žalbu na odluku o registrovanju meča Travnik - Jedinstvo 0:3 za zelenim stolom, iako su Veziri na terenu slavili sa visokih 6:0.

Na Jakliću vjeruju da će pravda na kraju pobijediti i da će susret biti registrovan onako kako je i završilo nakon 90 minuta, a ne igrama van terena.

"Teška utakmica. Nama je pobjeda bila imperativ da bi se nadali nekom ishodu, a s pravom smo uložili žalbu. Nadamo se da će komisija Saveza odlučiti u našu korist. Mlada smo ekipa, pritisak je uvijek i ja im čestitam od srca. Bugojno zaslužuje klub u Prvoj ligi Federacije", kazao je šef struke NK Iskra Adis Obad.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Ja se mogu zahvaliti na gostoprimstvu u Bugojnu, a o mojoj sudbini odlučuje situacija i Uprava kluba. Bugojno ima talentovanih igrača, to su danas pokazali Palalić i Bešagić koji su ušli i podigli ritam igre, ali im fali malo više iskustva u Prvoj ligi Federacije da bi postali vrhunski igrači", jasan je bio Obad o pitanju svog statusa te igračkom kadru Bugojanaca.

Junak jučerašnje pobjede NK Iskra bio je stoper Vlado Koprivica.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.