Iskra se pobjedom oprostila od Prve lige
Tim s Jaklića prvenstvo završio pobjedom

Trijumf Bugojanaca

Iskra se pobjedom oprostila od Prve lige

Midhat Šljivak

Iskra je u 30. kolu Prve lige Federacije BiH ugostio Bratstvo iz Gračanice i na kraju je slavila pobjedu rezultatom 1:0.

Uvodnih pola sata meča pripalo je gostima iz Gračanice. U 28. minuti imali su i dobru šansu, ali je udarac Jaganjca zaustavio Karavdić.

Uzrvatila je Iskra osam minuta kasnije jednim dalekometnim pokušajem sa 30-ak metara, da bi odmah u narednom napadu Karavdić skinuo i udarac Vehabovića.

Prvo poluvrijeme okončano je prilikom Ivkovića iza Iskru, ali i on nije bio precizan i na odmor se otišlo bez golova.

Iskra je u nastavku bila bolji tim. Imali su nekoliko dobrih šansi, a u 74. minuti su uspjeli da dođu do gola. Nakon kornera najbolje se u kaznenom prostoru snalazi Koprivica i pogađa za 1:0.

Do kraja promjene rezultata nije bilo. Ostalo je 1:0, te je Iskra prvenstvo završila pobjedom, ali su se još u prošlom kolu oprostili od učešća u Prvoj ligi.

Prva liga FBiH, 30. kolo:

Stadion: Jaklić

Gledalaca: 150

Sudija: Ismet Ibrahimkadić (Tešanj)

Iskra - Bratstvo 1:0 (Koprivica 74')

NK Iskra: Karavdić, Filan, Pihura, Koprivica, Nebić, Seferović, Šehić, Stepančev, Soldatović, Kršić, Ivković.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Bratstvo: Mustafić, Hasić, Alihodžić, Helić, Šuša, Jaganjac, Vehabović, Salkić, Čakar, Mujkić, Ikanović.

Top Komentari

Gari Garinča
Gosp novinar sad se igra treče poluvrijeme. Jedinstvu je neko dodao tri boda a postupak jos nije zavrsen. Zalbe Travnika i Iskre jos su aktuelne. Izgubljena jedna bitka ne znaci i izgubljen rat.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi