Prije 33 godine osvojili Srednjoevropski kup, a danas ispadaju iz Prve lige FBiH
Klub s Jaklića koji ima bogatu historiju u posljednje vrijeme sve više staža ima u Drugoj ligi FBiH grupa Zapad

Iskra iz Bugojna tone sve dublje

Prije 33 godine osvojili Srednjoevropski kup, a danas ispadaju iz Prve lige FBiH

Endin Čaušević

Utakmice posljednjeg 30. kola Prve lige FBiH igraju se danas od 17:30 sati, a konačno će biti poznat putnik u Premijer ligu BiH. Od prošlog kola poznato je da će u niži rang ići Travnik i Iskra, nekadašnji klubovi iz Premijer lige BiH.

Ova sezona Prve lige FBiH ponudila nam je mnogo uzbuđenja i velike borbe do samog kraja, posebno u borbi za opstanak. Do prošlog kola šanse je imala i bugojanska Iskra, ali nakon poraza od Jedinstva i Olimpika ovaj klub će se danas i zvanično oprostiti od Prve lige i naredne sezone će se takmičiti u Drugoj ligi FBiH grupa Zapad.

O klubu iz Bugojna koji se nekada takmičio u najjačem rangu ne treba mnogo trošiti riječi. Sigurno da je veliko razočarenje za navijače Iskre što će od naredne sezone gledati svoj tim u Drugoj ligi Zapad gdje nažalost već imaju dobrog staža iz prethodnih sezona.

Simpatizeri kluba s Jaklića traže da se odgovorni izjasne za loše stanje u Iskri i žele odgovore zbog čega je ovaj klub pao na tako niske grane. Da stvar bude gora ovih danas se navršavaju tačno 33 godine kako je Iskra osvojila trofej tadašnjeg Srednjoevropskog kupa.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Bugojanci su 1985. godine u ovom takmičenju bez problema savladala Banik iz Ostrave i mađarski Bekescsaba, a čak je Iskra uspjela da savlada i Atalantu. Ipak, danas je situacija u ovom klubu daleko od idealne i čini se da će se sivi oblaci nad Jaklićem zadržati još neko vrijeme

Od takmičenja u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine Iskra će se pred svojim navijačima danas oprostiti utakmicom protiv Bratstva iz Gračanice koja se igra od 17:30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi