Reprezentativac BiH tražena roba

Šuška se o transferu: Još jedan velikan želi Džeku

Edin Džeko ponovo se povezuje s odlaskom u Tursku. Nakon što su mediji prije nekoliko mjeseci objavili da je za Džekine usluge zainteresovan Bešiktaš, sada se navodno u cijelu priču uključio još jedan tamošnji velikan.

Iza Džeke je još jedna odlična sezona u dresu Rome, a po običaju, ni ovaj prijelazni rok neće proći bez špekulacija o transferu. Posljednji klub u nizu s kojim se Džeko dovodi u vezu je Fenerbahče, čiji je predsjednik Ali Koc odlučan u namjeri da bh. napadača dovede u istanbulski klub, a uskoro bi trebao i otputovati u Italiju kako bi se sastao sa čelnicima Rome.

Nije poznato koliko je istanbulski klub spreman platiti Romi na ime obeštećenja kao ni koliku platu dati Džeku, no to je čini se najmanje važno, jer bh. napadač nema namjeru napuštati Romu.

Nije Džeko jedini reprezentativac Bosne i Hercegovine koji se povezuje s odlaskom u Tursku. Ibrahim Šehić bi navodno karijeru mogao nastaviti u novom prvoligašu Erzurumsporu, dok se Galatasaray i Bešiktaš interesuju za vezistu Sarajeva Elvisa Sarića.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.