FOX Sport javio da je meč Izrael-Argentina otkazan, a Fabregas u cijelu stvar uključio i Džeku

Zanimljiv komentar španskog fudbalera

FOX Sport javio da je meč Izrael-Argentina otkazan, a Fabregas u cijelu stvar uključio i Džeku

Fudbalska reprezentacija Argentine otkazala je prijateljski susret protiv Izraela koji je trebao da se igra u Jerusalemu za dva dana. 

Ovu vijest prenio je na Twitteru argentinski FOX Sport, a istu je odlučio komentarisati vezni fudbaler Chelseaja Cesc Fabregas.

Argentinci su, otkazivanjem susreta protiv Izraela, ostali bez posljednje provjere pred nastup na Mundijau u Rusiji, a Fabregas je odlučio da sastavi tim koji bi im bio zamjenski protivnik.

Fabregasov tim je sastavljen od, po njegovom mišljenju, najboljih fudbalera koji se neće naći u Rusiji, računajući i njega. Španac je u opis stavio: "Mi smo dostupni".

U svoj najbolji tim igrača koji neće igrati u Rusiji Fabregas je uvrstio golmana Italije Gianluigija Buffona, vezistu Dortmunda Marija Gotzea, vezistu Rome Radju Nainggolana, napadača Real Madrida Garetha Balea, ali i bh. reprezentativca i napadača Rome Edina Džeku.

Neki od fudbalera koje je Fabregas predložio nisu imali mjesta u svojoj reprezentaciji zbog prevelike konkurencije, dok su Buffon, Bailly, Van Dijk, Bale i Džeko ostali bez prvenstva jer se njihova reprezentacija nije uspjela plasirati.

Fabregasov tim: Buffon, Bellerin, Bailly, Van Dijk, Alonso, Gotze, Fabregas, Nainggolan, Sane, Bale, Džeko.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi