Može i bez Kloppa: Buvač na pragu sjajnog angažmana

Bio ti to veliki izazov

Može i bez Kloppa: Buvač na pragu sjajnog angažmana

Iako se prethodnih dana govorilo o Arseneu Wengeru, Laurentu Blancu, Villas-Boasu i sličnima, Fenerbahče bi, kako prenose turski mediji, mogao preuzeti bh. trener Željko Buvač.

"Taktički genije iz sjene" nedavno je napustio Liverpool i ujedno završio saradnju sa Jurgenom Kloppom, a nakon što se povezivao sa Arsenalom, sada se pojavila informacija da Buvača na svojoj klupi želi vidjeti Fenerbahče. 

Trenutni trener kluba iz Istanbula Aykut Kocaman je na izlaznim vratima, a sve to zbog dolaska novog sportskog direktora Damiena Comollija, koji se navodno zalaže za to da 56-godišnji Buvač bude novi trener.

Preuzimanje kluba kao što je Fenerbahče bi svakako predstavljalo veliki izazov za Buvača, koji je prethodno dugih 17 godina sarađivao s Kloppom u Liverpoolu, Borussiji Dortmund i Mainzu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Buvač je kao trenerski posljednji put samostalno radio u razdoblju od 1998. do 2011. godine kada je vodio njemački SC Neukirchen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi