Rođeni traži Rođenog: Na pomolu novo lijepo prijateljstvo

"WANTED !!! WANTED !!! WANTED !!!"

Mostar u srcu, Velež do groba: Denijal traži košarkaškog "bolesnika" Nedžada

Utakmica košarkaških reprezentacija Belgije i Bosne i Hercegovine pala je u drugi plan zbog Svjetskog prvenstva u Rusiji. Mali broj naših navijača bodrio je izabranike Duška Vujoševića u Antwerpenu, a među njima je bio i jedan ne tako običan navijač.

Radi se o legendarnom Nedžadu, rođenom Livnjaku, čovjeku koji živi i radi u Minhenu i ne propušta utakmice naše košarkaške reprezentacije, ma gdje ona igrala i u ma kojoj kategoriji.

Nedžad je poznat redakciji SportSport.ba još iz Zaragoze, kada su naši kadeti igrali Svjetsko prvenstvo. Kolega Endin Čaušević upoznao ga je samog samcatog i od tada se razvilo neobično prijateljstvo. Susretao ga je i u turskom Samsunu, zapravo gdje god je SportSport.ba išao za našim reprezentativcima...

Nedžad je zakleti Veležovac, a nakon sinoćnjeg meča sve su prilike da će se roditi novo prijateljstvo.

Naime, jedan drugi Veležovac do groba, Denijal Behram, Mostarac po rođenju, a Holanđanin po mjestu trenutnog prebivališta javio se našoj redakciji sa ultrazanimljivoj porukom i iskrenom pobudom. Traži se taj i taj...

"Momka ne poznajem. Bila bi mi čast pokloniti mu dres i šal našeg Kluba. Želim i hoću", napisao je Behram o kojem je svojevremeno također pisao ovaj portal.

"Pa ako je na FB nek mi se javi u inbox, ako ga neko poznaje nek mi se javi u inbox...", piše Behram čija je želja da upozna Nedžada ponukana njegovom slikom sa Veležovim obilježjem.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"Lijepo je ovo vidjeti, ROĐENI uz našu djecu, uvijek i vazda u pobjedama i porazima. Ona podrška u kojoj nema mjesta za lažnu ljubav, podrška 'Jednoj i jedinoj'. I od njega i preko njega i od naših ROĐENIH... Ponosan sam na ovoga momka. JAVI SE!!!", poručio je Behram.

Nedžade, legendo, na tebe je red.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.