BiH pred teškim zadatkom: Pogledajte raspored trećeg kruga kvalifikacija

Igrat ćemo još šest utakmica

BiH pred teškim zadatkom: Pogledajte raspored trećeg kruga kvalifikacija

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine porazom je završila nastup u grupi E drugog kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje se 2019. godine igra u Kini.

Uprkos porazu od Belgije (79:77), BiH je izborila plasman u treću rundu kvalifikacija ali će tamo prenijeti samo osam bodova (omjer 2-4).

U trećoj fazi će naši košarkaši biti u grupi sa Francuskom, Češkom, Rusijom, Finskom i Bugarskom, a tri prvoplasirane selekcije će se plasirati na Mundobasket. Po pravilima, BiH se neće ponovo sastajati sa Francuskom i Rusijom s kojim je već igrala u drugoj fazi, a igrat će sa Finskom, Češkom i Bugarskom.

Raspored utakmica:

1.kolo: Finska – BiH (13. septembar 2018. godine)
2. kolo: BiH – Češka (16. septembar 2018. godine)
3. kolo: Bugarska – BiH (30. novembar 2018. godine)
4. kolo: BiH – Finska (3. decembar 2018. godine)
5. kolo: Češka – BiH (21. februar 2019. godine)
6. kolo: BiH – Bugarska (24. februar 2019. godine)

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

U najboljoj poziciji za plasman na SP su Francuzi sa maksimalnih 12 bodova (6-0). Češka ima omjer 5-1, Rusija i Finska po 3-3, a BiH i Bugarska 2-4.

Ekipa s kojom se BiH suprotstavila Francuskoj i Belgiji dala je svoj maksimum, ali je evidentno limitirana i nedostaje joj pravog kvaliteta. Ali, uz pomoć najvećih zvijezda u duelima treće runde, plasman na Svjetsko prvenstvo bi mogao biti dohvatljiv.

Promo

Top Komentari

Dobar,Los,Zao
Imal svrhe ih igrati,pusti ljude koji igraju i zive kosarku!
9 2
Keno
Al ce nas ljudi satrati ko slinu, al draze mi je to nego da dolaze manekeni iz nba pa da glume. Pa makar bili zadnja repka svjeta
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi