"BiH je mala država koja je trpila odliv igrača u Hrvatsku i Srbiju, a sada je tu i Turska"

Vujošević nakon poraza u Belgiji

"BiH je mala država koja je trpila odliv igrača u Hrvatsku i Srbiju, a sada je tu i Turska"

E. Čaušević

Košarkaška reprezentacija BiH poražena je večeras na gostovanju protiv Belgije (79:77) u meču posljednjeg kola prvog kruga kvalifikacija za SP.

Naša ekipa očajno je otvorila drugo poluvrijeme nakon kojeg su Belgijanci imali skoro 20 poena prednosti, ali smo se uspjeli vratiti u posljednjoj dionici. Imali smo napad za pobjedu, no Kikanović nije uspio da pogodi trojku.

Nakon meča selektor naše selekcije Duško Vujošević na press konferenciji izjavio je da naša ekipa kojoj je svaki igrač jako bitan jednostavno ne može da nadoknati to kada vam otkaže deset igrača.

"Čestitam Belgiji na pobjedi. Moram da kažem da smo se pripremali u jako složenim uslovima, da što zbog povreda, što zbog situacije sa NBA, kada su mečevi zakazani pet dana nakon drafta imali smo igrače koji nemaju ugovore to su Nurkić i Musa i izgubili smo ih. Imali smo deset izostanaka što opravdanih, tako i neopravdanih. Bosna je mala država koja je trpila odliv igrača prije svega u Hrvatsku i Srbiju. Sada je počelo to da se dešava s Turskom tako da je za nas svaki igrač dragocijen. Teško možemo da nadoknadimo izostanak jednog igrača, a ne deset", rekao je Vujošević, te nastavio:

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"Doživjeli smo težak poraz od Francuske i neki su pokušali da od toga poraza naprave da je to naša slika. Moramo da kažem da je ova mlada reprezentacija u vrlo teškim uslovima, prije svega materijalnim, u najtežoj grupi kvalifikacija s Rusijom, Francuskom i Belgijom došli do dvije pobjede i plasirali se dalje s istim brojem pobjeda kao evropski prvak Slovenija. Zahvaljujem se igračima koji su u ovom teškom trenutku imali karaktera i osjetili obavezu da se odazovu i ponosan sam kako su večeras igrali protiv ekipe koja je dokazano snažna".

Top Komentari

Kettenhund
Prevedeno, tvoja guzica je cista? Kao napravio si posao, prosao si grupu? Smrad si kao i svi koji su oko te reprezentacije, vi ste glavni i jedini razlog zasto momci ne dolaze. Treba da se stvori atmosfera, da su reprezentativci stvarno reprezentativci, da se tako i osjecaju. Najlakse je momcima prebaciti da nece da igraju... Sta su to ucinili ljudi koji primaju plate u ovom savezu, da bi tim momcima napravili uslove? Banda jedna obicna koja je sve pokrala, rasturila... Ne moze da dodje jedan Gordic, MVP ABA lige, Vujosevic da mu psuje majku na terenu. Jednom Teletovicu da se Musa unosi, vristi na njega, a da ima duplo manje godina od njega, i da niko ne stane iza tog Teletovica, koji je toliko dao toj reprezentaciji. Mora sve da se mijenja iz korijena, sve da se porusi, da odstoji, da ove generacije napuste ovu planetu, pa mozda neke nove, postenije i pametnije krenu u nove projekte. Ovi su toliko pokvareni, da trulez zaudara na sam pomen istih.
25 77
mico
taj sto je otisao za tursku nije bosanac, nego sandjaklija oni se tak i osjecaju....
49 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi