Trener Dinama nakon velike pobjede za SportSport.ba

Bjelica hvalio Bosance, pa poručio: Hodžića ne prodajemo!

Zagrebački Dinamo sinoć je u utakmici 2. kola kvalifikacija za Ligu prvaka s uvjerljivih 5:0 savladao Hapoel Beer Shevu.

Modri su oduševili na otvaranju nove sezone, pobjedom od pet golova razlike su vjerovatno iznenadili i sami sebe, a očekivano, oduševljenje nije skrivao ni trener Nenad Bjelica.

"Pobijediti ovako dobar tim s 5:0 daje nam veliki razlog za zadovoljstvo. Posebno sam zadovoljan igrom i borbom koju su igrači pružili. U fantastičnoj atmosferi smo odradili vrlo dobar posao, no još nije gotovo. Trebamo se pripremiti za revanš i odraditi na pravom nivou i posljednjih tih 90 minuta", kazao je Bjelica nakon utamkice za SportSport.ba.

Priznaje da ovakav ulazak u sezonu nije očekivao.

"Ne, ni u najboljem snu nisam mogao očekivati da ćemo pobijediti ovako ozbiljnu momčad s 5:0. Vidjeli smo koliko oni mogu biti opasni kada im se otvori prostor, ali takvih situacija smo im mali dali. To nam je uostalom i donijelo ovakvu pobjedu. Ovo nam definitivno daje vjetar u leđa."

Imao je riječi hvale i za Bosance u dresu Dinama.

"Zadovoljan sam sa svima njima, kao i sa cijelom momčadi. Hajrović nije imao proljeće onakvo kakvo se očekivalo od njega, ali sada se vraća u pravu formu. Gojak je pretrčao jako puno kilometara, Hodžić je dao i gol, a na nivou je bio i Dilaver. Ma, svi su bili top."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prokomentarisao je i glasine oko eventualnog odlaska Hodžića.

"Nema nikakvih ponuda za njega, niti ga prodajemo. On je naš igrač, zadovoljni smo s njim. Ali, ako dođe neka ponuda koja bi zadovoljila i nas i njega, onda ćemo razgovarati", poručio je Bjelica.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.