Hajrović: Ako nastavim ovako, doći će i poziv Prosinečkog

Bh. fudbaler za SportSport.ba

Hajrović: Ako nastavim ovako, doći će i poziv Prosinečkog · Intervju

Izet Hajrović odigrao je sinoć jednu od boljih utakmica otkako je došao u Dinamo.

Hajrovićev Dinamo je sinoć na otvaranju nove sezone razbio Hapoel Beer Shevu s visokih 5:0 u okviru 2. pretkola Lige prvaka, a izraelski tim je lijepim pogotkom "otvorio" upravo bh. fudbaler.

Nakon utakmice Hajrović je dao izjavu za SportSport.ba u kojoj nije skrivao zadovoljstvo zbog sjajne partije koju je pružio pred oko 10.000 navijača na Maksimiru.

"Zadovoljan sam, odigrali smo odličnu utakmicu. Od samog starta smo bili agresivni, ostavili smo srce na terenu i na kraju nam se to i isplatilo. Atmosfera na stadionu bila je fantastična. Ako odigramo u revanšu kao sada, mislim da neće biti problema u Izraelu. Uz to će biti i puno manji pritisak", kazao je sjajni Izet Hajrović za SportSport.ba.

Priznaje da je očekivao veći otpor izraelskog šampiona.

"Uoči utakmice smo ih analizirali, gledali smo neke njihove utakmice, ali mislim da niko nije očekivao da ćemo slaviti ovako ubjedljivo. Imaju oni kvalitet, pogotovo u ofanzivi, međutim, kao što sam rekao, mi smo napravili odličan posao i vjerujem da ćemo proći dalje."

Prethodnih sedmica u hrvatskim medijima se govorilo i o Hajrovićevom odlasku.

"Sa Dinamom imam ugovor i ostajem tu definitivno. Pisalo se svašta, ali na to se ne obazirem. To je sve što mogu reći oko toga."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Vjeruje da će igrama u Dinamu vratiti status reprezentativca.

"Najbitnije je da igram u klubu, da dajem golove i asistencije. Posljednjih godina nisam mnogo igrao, no reprezentacija je uvijek bila uz mene. Nadam sa će me novi selektor Robert Prosinečki zvati uskoro ako budem dobro igrao", poručio je Hajrović.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jadnimi
Realno, pokaži Prosinečkom da možeš i imaš kontinuitet, i eto poziva i nastupa u reprezentaciji. Kvalitet postoji
20 1
Chupy
Hmmmm, zaduzio nas je onim golom protiv Slovacke, koji nas je i odveo u Brazil. Sta mi se ne svidja kod njega, ustvari sta meni smeta?! Kada dobije loptu, zabije glavu ispred sebe i trk pravi ili je opali po golu. Nikada ne pogleda oko sebe, ne prati suigrace. Za sut svaka cast, za brzinu svaka cast. Ali fudbal se ne igra sam.
14 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi