Oglasio se trener Middlesbrougha

"Razočaran sam što Bešić nije došao, ali ne želim da ga krivim za transfer"

Endin Čaušević

Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Muhamed Bešić, ostao je u redovima Evertona nakon što posljednjeg dana prelaznog roka u Engleskoj nije uspio da pronađe novi klub.

Everton je bio odlučan da proda Bešića i čak je sve dogovorio sa Middlesbroughom u kojem je bh. igrač igrao na posudbi prošle sezone, ali je transfer propao u posljednji trenutak. Bešić nije uspio da dogovorio lične uslove sa klubom iz Championshipa i na kraju je ostao na Goodisonu gdje će se teško izboriti za veću minutažu.

Nakon svega oglasio se i trener Middlesbrougha, Tony Pulis, koji je priznao da je razočaran što Bešić nije stigao u ovaj klub jer je prošle sezone bio veoma važan dio njegove ekipe. Ipak, Pulis je dodao da je klub općenito odradio jako loš posao u prelaznom roku, te je izjavio da se nadao mnogo boljim pojačanjima.

"Nije mi teško priznati da bih volio da je Muhamed Bešić došao u naš klub. Razočaran sam što se transfer nije realizovao na kraju, ali ne možemo kriviti Bešića za to. Nije samo Bešić u pitanju, tu ima još osam ili devet igrača s kojima smo pregovarali, a na kraju nije bilo ništa od toga. Razočaran sam kako je prelazni rok odrađen, ali morat ćemo dati maksimum da zaboravimo na to i budemo što bolji na terenu", rekao je Pulis.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.