Everton s malim zakašnjenjem predstavio veliko pojačanje

I Zouma stigao

Everton s malim zakašnjenjem predstavio veliko pojačanje

E. Škorić

Kurt Zouma će do kraja sezone biti posuđen Evertonu, potvrdio je tim iz Liverpoola danas na zvaničnoj stranici.

Iako je rok za transfere bio jučer u 18 sati, Zouma je danas predstavljen. U suštini, Everton je sve na vrijeme regulisao, ali je tek danas uspio da dobije zeleno svjetlo za njegovu registraciju.

Francuz je novo pojačanje Evertona nakon Brazilca Bernarda, Yerryja Minu i Andre Gomasa te Lucasa Dignea iz Barcelone, kao i Richarlisona i Virginiju.

Zuma je inače igrač Chelseaja, upisao je dva nastupa za francusku reprezentaciju, a sa 16 gogodina je debitovao u St. E tienneu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dvadesettrogodišnji Zouma je prethodno igrao na posudbama u St. Etienneu i Stoke Cityju za koji je prošle sezone postigao jedan gol na 34 meča.

Top Komentari

boba
Ovaj Everton ne izgleda lose pred pocetak sezone.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi