Barcelona ima pravo otkupa ugovora Yerryja Mine

Osigurali se

Barcelona ima pravo otkupa ugovora Yerryja Mine

M. Šljivak

Barcelona je odlučila prodati kolumbijskog fudbalera Yerryja Minu ekipi Evertona.

Transfer je završen u finišu prelaznog roka u Premiershipu, a Barca je inkasirala 30,2 miliona eura uz 2,2 miliona eura bonusa.

Marca tvrdi da je katalonski tim zadržao prava da vrati Minu već narednog ljeta. U ugovoru postoji opcija otkupa, ali bi za eventualni povratak morali da izdvoje 60 miliona eura.

Mina je nakon šest mjeseci napustio Barcu. U timu sa Nou Campa odigrao je samo šest utakmica, ali je klub zaradio više od 20 miliona eura jer su ga Palmeirasu platili ukupno 11,8 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kolumbijac je veliku pažnju na sebe privukao fantastičnim igrama na Svjetskom prvenstvu. Imao je mnoštvo ponuda, a na kraju je odabrao ekipu sa Goodisona.

Priliku za debi će imati već u subotu na gostovanju kod Wolverhamptona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi