Građani ne zaboravljaju našeg Dijamanta

Pred gostovanje u Cardiffu, City se prisjetio Džekinog eurogola protiv te ekipe

S. Grebović

Ekipa Manchester Cityja u narednom kolu engleske Premier lige gostuje kod Cardiffa, a Građani su ovo gostovanje najavili spektakularnim golom našeg Edina Džeke 2013. godine upravo protiv Velške ekipe.

Naš dijamant je u januarskom prelaznom roku 2011. godine u redove Cityja došao kao veliko pojačanje iz Wolfsburga, s kojim se dvije godine ranije okitio titulom Bundeslige.

Na 189 nastupa za Građane, naš dijamant se u listu strijelaca upisao 72 puta, a navijači iz plavog dijela Manchestera najviše će ga pamtiti po izjednačujućem golu protiv QPR-a prije nego što će Aguero koji minut kasnije svojim pogotkom donijeti Cityju titulu u šokantnoj završnici prvenstva te godine. 

Ovim 'projektilom' protiv Cardiffa, Građani su se na Facebooku prisjetili našeg dijamanta, a u komentarima ispod objave mnogobrojni navijači Cityja su ga se s radošću prisjetili, dok neki od njih priželjkuju čak i njegov povratak na Etihad. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.