(Foto: EPA) Marko Pjaca je 2016. godine za 23 miliona eura iz Dinama prešao u Juventus.

Marko Pjaca se nada da će ga zaobići povrede

Hrvatski reprezentativac uvjeren da može biti poput Neymara i Hazarda

Svojevremeno je važio za veliku nadu hrvatskog fudbala, ali su povrede učinile svoje, pa Marko Pjaca još nije uspio pokazati sav svoj talenat.

Kada je iz Dinama 2016. otišao u Juventus predviđao mu se put ka zvijezdama, ali je ubrzo došla teška povredan nakon koje nikako nije uspijevao "uhvatiti ritam".

Uslijedila je posudba u Schalke, a ovog ljeta je Pjaca stigao u Fiorentinu u kojoj je, čini se zadovoljan.

"Prestao sam napredovati zbog povrede, ali ako budem u mogućnosti konstantno igrati ponovo ću pronaći svoje samopouzdanje", istakao je 23-godišnji Pjaca za Gazzetta dello Sport.

"Uz više samopouzdanja se mogu vratiti potezima kakve sam pravio u prošlosti. Samo moram izaći na teren i igrati", poručio je Pjaca.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Očigledno Pjaci ne nedostaje vjere u samog sebe, s obzirom se smatra potencijalnom superzvijezdom.

"Cilj mi je postati među najboljima na svijetu na svojoj poziciji. Trenutno su u vrhu Neymar i Hazard, ali i ja mogu biti tu uz njih, dok god me povrede zaobilaze", izjavio je Marko Pjaca.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.