Hazard: Zlatna lopta? Možda zbog nje i želim u Španiju

Belgijanac smatra da je u ovom trenutku najbolji na svijetu

Hazard: Zlatna lopta? Možda zbog nje i želim u Španiju

Eden Hazard igra fantastično u novoj sezoni u dresu svog Chelseaja. Maurizio Sarri ga je "primakao" još bliže golu, pa Belgijanac nezaustavljivo trese protivničke mreže.

Ipak, glasine o njegovom mogućem transferu u Real Madrid ne jenjavaju, a mnogi smatraju da bi Kraljevi dovođenjem Hazarda popunili prazninu nastalu odlaskom Cristiana Ronalda.

Hazard je trenutno sa reprezentacijom Belgije, ali nije mogao izbjeći već ustaljena pitanja novinara koja se tiču njegove budućnosti.

"Da li si trenutno najbolji igrač na svijetu?", bilo je jedno od pitanja za Edena Hazarda.

"Ponovo? Da!", kroz smijeh je poručio Hazard, pa dodao: "I prije sam rekao da jesam, tako da ću ti ponovo reći isto - jesam".

Novinar je potom istakao da se u proteklih 10 godina pokazalo da se mora igrati u Španiji (Barcelona ili Real Madrid) da bi se osvojila Zlatna lopta.

"Možda zato i želim tamo otići", poručio je Hazard, ali ipak izričito demantovao da bi se njegov potencijalni transfer mogao realizovati već ove zime.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Hazard je u prošlosti nekoliko puta nagovještavao da mu je želja igrati za Real Madrid, a mnogi smatraju da je upravo transfer u redove španskog velikana ono što je potrebno Belgijancu kako bi se konačno etablirao kao jedan od najboljih ili možda najbolji fudbaler svijeta.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi