Dijamant već odavno vuče svoj nadimak, a čini se kako će ga sada koristiti i ljudi iz Rome.

Klub mu čestitao

Džeko dobio čestitku i od Rome: Vučica 'provalila' nadimak Dijamant

Napadač Rome i kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko nastavio je sinoć da rešeta mreže protivničkih ekipa, nebitno da li se radi o klubovima ili reprezentacijama.

Popularni Dijamant je na prethodne četiri utakmice, računajući klub i reprezentaciju postigao čak šest golova, a sa posljednja dva u reprezentativnom dresu se upisao i u historiju, barem na neko vrijeme.

Kao što je to već i poznato, on je postao 10. najbolji strijelac evropskih reprezentacija svih vremena, a ispred njega su sada samo najveća imena kao što su Cristiano Ronaldo, Ferenc Puskas, Miroslav Klose, Gerd Muller ili Zlatan Ibrahimović.

Ovaj vrlo lijep uspjeh Džeke ispratila je i njegova ekipa Roma koja je preko Twittera svom napadaču uputila čestitku.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Zahvaljujući sinoćnjim golovima za Bosnu i Hercegovinu Edin Džeko je postao 10. najbolji strijelac evropskih reprezentacija svih vremena", navodi se u tweetu Rome, a zanimljivo da se odmah pored toga nalazi i jedan simbol dijamanta, pa je jasno da se u Romi 'pročuo' Džekin nadimak iz nacionalnog tima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.