Majstorija par exellance: Samo rijetki poput Del Piera zabijali su kao Džeko...

Asocijacija na poništeni gol Dijamanta

Majstorija par exellance: Samo rijetki poput Del Piera zabijali su kao Džeko...

Edin Džeko sinoć je protiv Sjeverne Irske postigao jedan od najboljih golova za reprezentaciju ikada, međutim pomoćni sudija poništio je taj pogodak zbog navodnog ofsajda.

Desilo se to u 30. minuti utakmice na Grbavici koju je odlučio - Edin Džeko sa svoja nova dva gola, 54. i 55. (nije šala), a zabio ih je ležerno, u svome i stilu nekih vrhunskih svjetskih zvijezda

Ipak, ono što se desilo u toj 30. minuti naprosto je remek-djelo i treba ga tako doživljavati bez obzira što gol nije validan i "legalan".

Miralem Pjanić iz slobodnjaka je ubacio loptu iza živog zida, a vrhunski centarfor uhvatio ju je ljevicom iz prve. Samo oni koji su dugo u fudbalu shvataju koliko je teško izvesti takav udarac, kolika je majstorija uhvatiti na volej jedno takvo dodavanje.

Legendarni Alessandro Del Piero postigao je na stotine vrhunskih, prelijepih pogodaka, ali kao najljepši izdvojio je onaj koji donekle podsjeća na sinoćnji Džekin. Jedan od prvih golova Del Piera za Juventus, protiv Fiorentine, kada je dugu loptu uhvatio također iz prve, iz prilično nezgodne pozicije.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Rijetki su majstori koji mogu zabiti na takav način i čiji golovi se emituju kao u televizijskim špicama...

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Cuj del piera porede sa dzekom umjesto obranto. Klasicno balkanski mentalitet, uzdignuti do bola... hajvani balkanski
4 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti