Hoće li Džeko sarađivati sa trenerom koji ga je nekad omalovažavao?
Riječi bivšeg Fulhamovog menadžera danas izgledaju tako smiješno, da ih je nemoguće ponovo ne citirati...

Te 2010. godine je Hodgson lupio strašnu glupost...

Hoće li Džeko sarađivati sa trenerom koji ga je nekad omalovažavao?

Sinoć je Sjevernoj Irskoj postigao dva gola, a već danas se Edin Džeko našao u centru novih transfer špekulacija. Taman kad smo pomislili kako dugo nismo pročitali nijednu vezanu za Dijamanta...

Britanci su plasirali informaciju da se za Edina Džeku zanimaju Southampton, Cardiff i Crystal Palace, a posebno je zanimljiv ovaj treći klub koji sa klupe predvodi Roy Hodgson - nekadašnji engleski selektor.

Mediji sa Otoka su već počeli 'kopati' neke stare Hodgsonove izjave i pronašli su jednu iz 2010. godine koja se danas čini tako smiješnom, da je slobodno možemo nazvati i glupošću.

U vrijeme kada se Edin Džeko povezivao sa prelaskom iz Wolfsburga u Manchester City, mediji su baratali cifrom od 40 miliona funti i nisu pogriješili jer je otprilike toliko i iznosio njegov transfer na Etihad.

No, Hodgsonu se to učinilo nerealnom cijenom za Dijamanta, kojeg je smatrao lošijim igračem od Bobbyja Zamore kojeg je tada trenirao u Fulhamu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Pročitao sam da Džeko vrijedi 40 miliona funti. On ne vrijedi toliko, a i ako vrijedi, onda moj Zamora mora biti skuplji", govorio je Hodgson o svom napadaču koji je te sezone bljesnuo i zabio 19 golova, pa se potom potpuno izgubio u godinama koje su uslijedile.

Osam godina kasnije, vidimo gdje je Džeko, a gdje je Zamora... A vidjet ćemo i hoće li se Hodgson ujesti za jezik.

Top Komentari

19211921
ko bi iz tima koji igra lp i bori se za vrh italijanske lige presao u tim koji se bori za opstanak u engleskoj? preci sa italijanskog sunca na englesku kisu, otici iz grada gdje si vec legenda i rusis sve rekorde? ovo su neozbiljne informacije
85 1
zenica78
prdila baba u mlinu da bude vise huke
10 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi