Di Francesco je ljut na igrače, smatra da ne smiju da gube nadu i da prestanu igrati nakon primljenog gola ili propuštenih šansi

Ljut nakon poraza od SPAL-a

Di Francesco: Ne možemo zavisiti od Džekine forme

Edmir Škorić

Roma je danas razočarala, pa je poražena od SPAL-a s 2:0 na Olimpicu.

Roma je bila veliki favorit i mnogi su iznenađeni kako nije uspjela da ostvari četvrtu uzastopnu pobjedu u Seriji A. Nije išlo Vučicu, a posebno Edina Džeku, koji je imao dvije velike šanse danas.

"Džeko je imao neke velike šanse i nije ih iskoristio, ali je također i realizovao neke polušanse ranije. Ipak, ne možemo zavisiti od Džekine forme", kazao je trener Rome Eusebio di Francesco.

"Bio sam sretan zbog svega što smo napravili u prvom dijelu, a onda smo napravili penal i tu se sve promijenilo. Naivan potez Pellegrinija kod penala, mada nisam siguran koliko je u stvari bilo kontakta. Prelako je protivnički igrač pao", poručuje trener Rimljana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ljute ga propuštene šanse, ali i mentalitet igrača.

"Moramo da nastavimo da igramo, čak i nakon što Edin Džeko ne iskoristi šanse. Ne smijemo odustajati tek tako" zaključuje EDF.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.