Veliki promašaj Džeke i veliko razočarenje Rome
Romi danas ništa nije išlo, mada je imala svoje šanse, a dvije dobre, posebno onu u nastavku meča, propustio je bh. reprezentativac Edin Džeko

SPAL slavio u Rimu

Veliki promašaj Džeke i veliko razočarenje Rome

Edmir Škorić, foto: EPA

Roma je u devetom kolu italijanske Serije A poražena od SPAL-a sa 2:0.

Vučica je tražila četvrtu uzastopnu pobjedu u prvenstvu kako bi se primakla samom vrhu, ali dožvijela je sramotu i nimalo prijatan poraz od nezgodne ekipe SPAL-a.

U 38. minuti je dosuđen penal za goste, a Peetagna je realizovao najstrožu kaznu. Penal je skrivio Pellegrini i može biti sretan što nije isključen.

U 56. minuti SPAL iz kornera dolazi do drugog gola, a strijelac je bio Bonifazi.

Imala je Roma svoje šanse, naravno, ali nije imala svoj dan. Nije ga imao ni naš Edin Džeko, koji je imao u prvom dijelu priliku jedan na jedan, a kasnije i nevjerovatan promašaj s par metara od gola gostiju.

Sve u svemu, blijedo izdanje Rome koja s 14 bodova ostaje na šestom mjestu, a vodeći Juve ima čak 10 bodova više i utakmicu manje, pošto kasnije dočekuje Genou.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

king11
Klocina
0 13
Alkma
MOLIM VAS SVE OVOGA parma=Amra.pikado zovite PARMAK on je dvarska luda i u buduce toj ludi ime da bude PARMAK
6 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi