Premier liga, 15. kolo

Wolverhampton šokirao Chelsea, remi na Craven Cottageu

Večeras su odigrani mečevi 15. kola Premier lige. Wolverhampton je na svom Molineauxu ugostio favorizovani Chelsea i slavio pobjedu rezultatom 2:1.

Na Molineauxu nije viđeno previše velikih šansi, ali su viđena tri gola. Poveo je Chelsea u 18. minuti nakon što je Loftus-Cheek šutirao, a jedan od defanzivaca Wolvesa skrenuo loptu u sopstvenu mrežu.

Na odmor se otišlo rezultatom 0:1, ali u nastavku Wolvesi stižu do preokreta.

Prvo je u 59. minuti Jimenez pogodio na asistenciju Gibbs-Whitea, da bi potpuni preokret domaćima donio Jota koji je rutinski matirao Kepu za 2:1 u 63. minuti.

Pokušao je Chelsea do kraja doći barem do poravnanja, ali je do kraja ostalo 2:1 za Wolverhampton koji je pobjedom protiv velikog protivnika prekinuo seriju loših rezultata.

Drugi povratnik u elitu, Fulham, je na svom Craven Cottageu ugostio Leicester, a duel ove dvije ekipe je završen remijem, rezultatom 1:1.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Poveo je Fulham u 42. minuti. Mitrović je lucidno proslijedio loptu do Camare koji se odlično snašao i na kraju posrpemio loptu u mrežu za 1:0.

Ipak, u nastavku Leicester stiže do poravnanja. Okazaki je u igru ušao u 72. minuti, a samo dvije minute kasnije je namjestio gol Maddisonu koji je pogodio za, ispostavilo se, konačih 1:1.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.