Zeničanin je sinoć nakon duela sa protivničkim igračem ostao ležati krvav na terenu

Golman Lecha za SportSport.ba

Burić se oglasio nakon stravične povrede: Kost je napukla, ušivali su mi čelo, ali biće to dobro!

Dino Kurbegović

Nogometaši poljskog Lecha za kojeg nastupa bh. internacionalac Jasmin Burić sinoć su u okviru 19. kola poljske Ekstraklase gostovali kod ekipe Zaglebie. Lech je na kraju slavio visoku pobjedu 6:0, ali utakmica će ostati upamćena po tome što se u 9. minuti teško povrijedio prvi golman Lecha.

Jasmin Burić je prilikom jednog napada Zaglebia stradao u sudaru s domaćim igračem, a prizor nakon tog duela nije bio nimalo prijatan. Burić se zanimljivo nakon tog sudara odmah pridigao, te intervenisao prilikom udarca u nastavku akcije, a nakon što je lopta izbačena iz peterca Lecha ostao je ležati na travi sav krvav.

Jutro nakon utakmice, kontaktirali smo ovog 31-godišnjeg Zeničanina, koji je za SportSport.ba otkrio koliko je teška povreda.

"Dobro je kako je moglo biti, napukla mi je kost iznad oka i ušivali su mi čelo, biće to dobro. Nezgodno me udario protivnički napadač kukom, iako sam osjetio veliku bol ustao sam odmah da ispratim akciju do kraja i onda sam legao, te vidio da krvarim», ističe Burić.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Polusezona za njega je završena, ali pauza neće drugo trajati.

"Oporavak će trajati nešto manje od mjesec dana, ali pošto ima još jedno kolo do kraja prvog dijela, onda slijedi i pauza. Taman ću se oporaviti za početak priprema i nastavak sezone, gdje imamo cilj naravno opet izboriti Evropu", kazao je za SportSport.ba Jasmin Burić, koji će već narednog vikenda kući na odmor, nakon polusezone u kojoj je imao dvije nesretne povrede, te je od 19 utakmica u prvenstvu na 12 bio golu kluba iz Poznana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.