Imali su s njim velike planove, ali...

Trebao je biti novi Ferguson: Ugovor mu još "traje", a već promijenili četiri trenera

Endin Čaušević

Sir Alex Ferguson je sigurno najbolji trener u historiji Manchester Uniteda, a to se najbolje dokazuje danas kada škotski stručnjak više nije na klupi engleskog velikana.

Ferguson je 27 godina odlučio da napusti klupu Crvenih đavola jer je došlo vrijeme za penziju i mnogi su znali da United čeka dosta turbulencija. Tada su u Unitedu pokušali naći idealnu zamjenu, a i sam Ferguson je vjerovao da će to biti David Moyes koji je tada vodio Everton.

Moyes se brzo dogovorio s Unitedom i na ljeto 2013. godine s ovim klupom je potpisao šestogodišnji ugovor. No, vrlo brzo će se pokazati da je to bio veliki promašaj. Nakon očajnih rezultata Uniteda čelnici kluba odlučili su Moyesu uručiti otkaz već u aprilu 2014. godine.

Engleski mediji danas su napravili zanimljivu priču o Moyesu i tom ugovoru na šest godina. Ugovor je naravno raskinut kada je dobio otkaz, no u centru pažnje se nalazi sve ono što se desilo u Unitedu od dana kada je Moyes potpisao ugovor.

Naime, prvo je dobio otkaz, a do kraja sezone trener je bio Ryan Giggs. Na ljeto 2014. godine stigao je Louis van Gaal, ali nakon samo dvije godine i on je dobio otkaz. U Unitedu su onda uspjeli dovesti Mourinha i vjerovali da je sve riješeno. Mourinho je došao na ljeto 2016. godine, a danas je dobio otkaz.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U Unitedu su se promijenila čak četiri trenera, a ugovor novog Fergusona još uvijek "traje" do ljeta 2019. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.