Svi se sjećaju ovih riječi: Legenda Uniteda je pogodila sa prognozom za Mourinha

Lee Sharpe je još davno najavio...

Svi se sjećaju ovih riječi: Legenda Uniteda je pogodila sa prognozom za Mourinha

Da je Jose Mourinho 'pogubio konce' u Manchester Unitedu bilo je vidljivo već neko vrijeme, ali malo ko je imao hrabrosti javno najaviti njegov otkaz.

Legende Uniteda su često kritikovale Mourinha, ali nisu išle toliko daleko da se upuštaju u neke prognoze o njegovoj budućnosti. Svi su bili rezervisani osim Leeja Sharpea, koji je bio u pravu kada je govorio na tu temu poslije Unitedovog poraza od Brightona 3:2 na samom početku sezone.

"Mourinho će dobiti otkaz prije Božića", rekao je tada Lee Sharpe za Sky Sport i ispostavilo se da je pogodio, jer je Portugalac smijenjen tačno sedmicu uoči najvećeg katoličkog praznika.

"Ako Mourinho nastavi sa ovom dosadom i oplakivanjem, ljudi će se okrenuti protiv njega i reći da taj stav ne vodi prema vrhu. Čini se da konstantno trubi jedno te isto, ponavlja izlizane fraze i vrti iz šupljeg u prazno. Spojilo se tu dosta negativnosti i ovakav stav ne vodi prema vrhu, tako da ćemo morati nešto promijeniti", govorio je Sharpe.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Lee Sharpe je za United nastupao u periodu od 1988. do 1996. godine i igrao je na poziciji veznjaka.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi