Euroliga, 15. kolo

Budućnosti nije pomogao ni Norris Cole, Bayern slavio velikim preokretom

Budućnost je večeras u Minhenu upisala četvrti vezani poraz u Euroligi. Naime, Bayern je bio bolji i slavio pobjedu rezultatom 93:88.

Budućnost je dobro otvorilaa utakmicu, polovinom druge dionice imala i +17, dok se na poluvrijeme otišlo vodstvom Podgoričana od 49:38.

Ipak, Bayern je u nastavku topio zaostatak, a početkom četvrte dionice i preuzeo vodstvo.

Sjajno su domaći odigrali zadnju dionicu i na kraju slavili pobjedu.

Podgoričanima nije pomogla ni sjajna partija novog pojačanja, Norrisa Colea koji je ubacio 27 poena. Bitadze je dodao 17, a Nemanja Gordić 10 poena.

U ekipi Bayerna je najefikasniji bio Derrick Williams sa 21 poenom. Nihad Đedović je susret završio sa 10 poena na svom kontu.

Nešto ranije je završen meču u Ateni u kojem je domaći Panathinaikos nanio četvrti ovoesezonski euroligaški poraz ekipi CSKA.

Panathinaikos je slavio rezultatom 96:84, a iako su Moskovljani bili poprilično dobri u prvoj dionici koju su dobili sa 26:19, presudila je druga četvrtina. Naime, Panatha je ovaj period igre dobila sa čak 18 poena razlike, rezultatom 36:18.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

CSKA se nije uspio oporaviti iako je polovinom zadnje četvrtine prišao jako blizu, pa je Panathinaikos upisao pobjedu.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio Ioannis Papapetrous sa 17 poena, dok je kod CSKA Clyburn ubacio 24.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.