Završni turnir Eurolige se vraća u Atinu?

Prvi put nakon 2007. godine

Završni turnir Eurolige se vraća u Atinu?

Grčki portal Eurohoops donosi vijest da će završni turnir Eurolige 2020. godine biti odigran u Atini.

Euroliga bi naredne sezone ponovo trebala organizovati Final Four u Atini, što će biti povratak završnog turnira u grčku prijestolnicu poslije 13 godine.

Kada je Atina posljednji put bila domaćin završnice Eurolige (2007.), prvak Evrope postao je Panathinaikos koji je predvođen Željkom Obradovićem u finalu savladao CSKA iz Moskve rezultatom 93:91.

Osim Panathinaikosa i CSKA, na tom završnom turniru su učestvovala i dva španska tima - Unicaja i TAU Ceramica.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Atina ima dva standardna člana Eurolige, Panathinaikos i Olympiakos, koji bi imali veliki motiv da dođu do završnice koja bi se trebala igrati u kultnoj dvorani OAKA.

Inače, ove sezone će se Final Four igrati u Vitoriji u dvorani Fernando Buesa, a tom gradu je domaćinstvo dodijeljeno u maju ove godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi