Budućnost neočekivano pala u Novom Mestu

Krka ostvarila bitnu pobjedu

Budućnost neočekivano pala u Novom Mestu

Edmir Škorić

Košarkaši Budućnosti očajno su odigrali meč u gostima kod Krke, pa su poraženi u 12. kolu ABA lige sa 69:64.

Za osam i po minuta na početku meča Podgoričani su ubacili samo dva oena, dok je Krka bila izuzetno efikasna u šutu za tri i imala je 18:2, pa je bilo potom i 20 razlike (32:12).

Tri minute prije kraja Budućnost se primakla na pet poena nakon 8:0 serije, ali je Krka izdržala i na kraju ostvarila bitnu pobjedu u borbi za opstanak.

Ovo je peti uzastopni poraz Budućnosti, a tek joj slijede teška gostovanja Bayernu, Crvenoj zvezdi i Emporio Armaniju.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Lapornik je sa 12 poena predvodio Krku, 11 je ubacio Đapa, a po 10 Balažič, Osolnik. Kod Budućnosti je 16 poena ubacio Popović, a po 12 Jackson, Bitadze i Earl Clark. Nemanja Gordić je ubacio samo jedan poen uz 4 asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi