Vezista ima problema sa povredom

Navijači Manchester Uniteda mogu da odahnu: Pogba je sa razlogom ostao kući

Manchester United je jučer savladao Reading 2:0 u okviru FA Kupa, a već danas Crveni đavoli su otputovali u Dubai gdje će pripremati u narednim danima

Malu pauzu u Unitedu će tako iskoristiti za ovo egzotično mjesto, no navijače je svakako zabrinulo to što među putnicima nije bilo Paula Pogbe koji je ostao u Engleskoj.

Naime, Pogba je u duelu Premier lige protiv Newcastlea zaradio lakšu povredu, pa u Unitedu ne žele da rizikuju i odlučili su da ostane kod kuće i bude spreman za naredni ligaški meč u kojem će izabranici Ole Gunnara Solskjaera u derbiju na noge Tottenhamu.

Pogba će biti jedna od glavnih uzdanica Solskajera s obzirom na sjajne igre nakon što je klupu Uniteda napustio Jose Mourinho.

Upravo francuskog vezista u Engleskoj mnogi smatraju za jednog od glavnih krivaca kada je u pitanju raskid saradnje Uniteda i Mourinha.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sjajno zaigrali pod palicom Solskjaera

Engleske novinare je zanimalo i šta se to promijenilo u igri tima od dolaska Ole Gunnara Solskjaera.

"Sve je drugačije. Igramo potpuno drugačiji fudbal, mnogo smo ofanzivniji i kreiramo mnogo više prilika. Želimo igrati na ovakav način, napadački. Menadžer to traži od nas i to radimo na terenu. Ekipa treba uživati u fudbalu, radimo jedan za drugim i to rezultati govore", istakao je Pogba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.