Carrasco se na velika vrata vraća u Evropu?

Želi ga Manchester United

Carrasco se na velika vrata vraća u Evropu?

Endin Čaušević

Belgijski fudbaler Yannick Carrasco prije godinu dana iznenadio je fudbalsku javnost odlukom da napusti Atletico Madrid i karijeru nastavi u kineskom Dalian Yifangu.

Carrasco je tek nedavno proslavio svoj 25. rođendan i zbog toga su svi bili iznenađeni da je odlučio tako rano otići u Kinu. Belgijanac je čak igrao na Svjetskom prvenstvu u Rusiji iako su mnogi poručili da nije zaslužio poziv u reprezentaciju Belgije.

U prethodnoj godini Carrasco je u dresu Daliana odigroa 25 utakmica i postigao sedam golova, no na startu je bilo jasno da nije baš oduševljen kvalitetom fudbala u Kini. Zbog toga je veoma moguće da se već ovog januara vrati u Evropu i to na velika vrata.

Engleski mediji prenose da je Manchester United pokazao veliki interes za bivšeg igrača Atletico Madrida i da ga žele dovesti u januaru. I sam Belgijanac je zainteresovan da se vrati u Evropu, a sigurno da bi odlazak u United bio pravi potez.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navodno, "ulogu agenta" ima i Romelu Lukaku koji će pokušati nagovoriti svog sunarodnjaka da pristane na manju platu. Pored Uniteda interes za Carrasca pokazali su Arsenal i Milan, no čini se da je Old Trafford prva želja 25-godišnjeg igrača.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi