Salčinović i Okić će i na proljeće biti uzdanice trenera Adnana Orneka, kada je u pitanju navalni dio ekipe s Bilinog polja

Mnogo nepoznanica oko igračkog kadra

Čelik odradio trening na Kamberovića polju, sutra odluka o putnicima za Antaliju

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su na Kamberovića polju odradili i posljednji trening prije odlaska u Antaliju, gdje će Zeničani odraditi drugu fazu priprema.

Mnogo je nepoznanica kada je u pitanju odlazak u Tursku, posebno kada je u pitanju igrački kadar. Šef struke Adnan Örnek na pravim je mukama kada je u pitanju sklapanje ekipe za drugi dio sezone. Finansijska situacija u klubu nije najbolja, te se čeka da "gazda" Aydin Olgun odriješi kesu, te ugasi požar, odnosno izmiri dugovanja prema nogometašima.

Zeničani su danas trenirali na zaleđenom terenu na Kamberovića polju i sigurno da jedva čekaju da u utorak krenu za Tursku, gdje će imati sve uslove za normalne pripreme.
Kada je u pitanju igrački kadar, put Turske će 26 ili 27 igrača, odnosno 23 nogometaša i tri ili četiri golmana, budući da se ne zna šta će biti s Branislavom Ružićem, koji je za naš portal najavio ako mu sutra ne budu izmirena dugovanja da neće s ekipom putovati u Antaliju.

Današnji trening zbog prehlade su preskočili Nermin Jamak, te zbog lakše povrede Vedran Vrhovac. Od igrača koji su proteklih dana boravili na probi u avionu za Tursku biće Vardo, Baban i Rizvanović, dok se šef struke odlučio put Antalije povesti i dvojicu kadeta Karalića i Mahmića.

Sivac, Mehić i Popović će u narednih šest mjeseci provesti na posudbama, dok je raskinut ugovor s Karamatićem, Jazvinom, Mujanovićem i Udovičićem.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Od novih igrača, sutra bi novi članovi Čelika trebali postati krilni napadač Deni Simeunović, te lijevi bek Ljubiša Pecelj. Oni će gotovo sigurno putovati s ekipom u Tursku. U Antaliji će se ekipi priključiti Faustin Senghor, te dvojica Brazilaca koji će biti na probi.

Sutra će se zvanični i znati ko ide u Tursku, a ko ne, igrači sutra imaju slobodan dan, a za utorak u 12 sati ispred Bilinog polja planiran je polazak za Sarajevo, odakle će avionom putovati za Antaliju, gdje će ostati do 2. februara i pri tome odigrati šest pripremnih utakmica.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.