Đoković je lako došao do pobjede nad Šapovalovom, ali zasmetala mu je jedna situacija na kraju trećeg seta

Smetalo mu svjetlo

Zbog čega je Novak Đoković bio toliko nervozan i šta je rekao sudiji?

Edmir Škorić

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković jutros je po srednjoevropskom vremenu eliminisao Denisa Šapovalova i plasirao se u osminu finala Australian Opena.

Đoković je bio veliki favorit, a svom rivalu je prepustio samo jedan set. Rutinski je odradio i prošao dalje, te je bez dileme prvi favorit za osvajanje Grand Slama u Melburnu.

Sada mu slijedi duel sa Medvedevom, koji je "rasuo" Davida Goffina sinoć i pitanje je hoće li Rus moći da parira Novaku.

Britanski mediji danas su se raspisali o velikoj krizi Novaka tokom meča sa Šapovalovom. Na terenu nije bilo nekih naznaka da je Đoković nervozan, no u nekoliko navrata je gubio živce.

Prije trećeg seta je Novak bez majice dok je trajala pauza prigovarao sudiji na upaljeno svjetlo oko terena, a onda je sarkastično gestikulacijom pozdravio publiku kojoj se nije dopalo njegovo ponašanje u tom momentu.

"Da li zaista želiš da znaš šta sam rekao sudiji?", rekao je nasmijani voditelju programa nakon meča, pa je dodao: "Nema razloga da se pale svjetla kad imamo još četiri sata do smrkavanja".

"Jeste li vidjeli dobro lopticu?", upitao je Nole, a kada je hiljadu ljudi ustalo da to pozdravi, Đoković se samo nasmijao i poručio: "E pa i ja sam".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.