Đoković bez većih problema protiv Tsonge u reprizi finala iz 2008. godine
Đoković je potpuni kralj Australian Opena jer je ovaj Grand Slam turnir osvajao čak šest puta. Sigurno je da je i ove godine u Melbourn došao po titulu.

Prvi reket svijeta prošao u treće kolo

Đoković bez većih problema protiv Tsonge u reprizi finala iz 2008. godine

Prvi teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u treće kolo Australian Opena nakon što je danas porazio Francuza Jo-Wilfrieda Tsongu sa 3:0 u setovima.

Meč je počeo vrlo kasno, ali to nije predstavljalo veliki problem pomenutim teniserima koji su odigrali vrlo dobar meč.

Iako to rezultat baš i ne govori, Tsonga je odigrao mnogo bolje nego što se očekivalo, ali na kraju ipak nije uspio da osvoji nijedan set protiv Srbijanca.

Nole je dobio prvi period igre nakon što je slavio sa 6:3, a u drugom setu je bilo puno neizvjesnije. Đoković je kod rezultata 5:4 servirao za set, ali Tsonga je uspio da vrati brejk i izjednači na 5:5. Ipak, kasnije je opet posustao i dopustio Novaku da set uzme sa 7:5.

U, kasnije će se ispostaviti posljednjem setu, Đoković je napravio jedan brejk i to u petom gemu te je set dobio sa 6:4 za konačnih 3:0 i prolaz dalje.

Inače, ovo je bila repriza finala Australian Opena iz 2008. godine kada je Đoković također porazio Tsongu. Ovo je bila 17. pobjeda za Srbijanca u međusobnim duelima protiv Francuza, dok je Tsonga ostao na šest trijumfa.

Nole će u trećem kolu igrati protiv Kanađanina Denisa Shapovalova.

Australian Open, 2. kolo:

Novak Đoković - Jo-Wilfried Tsonga 3:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi