Đoković: Optimističan sam pred drugo kolo, ali poštujem Tsongu

Prvi reket svijeta

Đoković: Optimističan sam pred drugo kolo, ali poštujem Tsongu

Srbijanski teniser i prvi reket svijeta Novak Đoković pobijedio je rano jutros po našem vremenu Amerikanca Mitchella Kruegera sa 3:0 u setovima i na taj način se plasirao u drugo kolo AO. 

Protivnik u narednoj fazi za Đokovića će biti stari poznanik Jo-Wilfried Tsonga koji je protiv Novaka igrao jedno finale u Melbournu i to 2008. godine.

Đoković se i danas sjeća tog meča i poručuje da ima puno poštovanje prema francuskom teniseru.

"Prošlo je 11 godina otkad smo nas dvojica ovdje igrali finale. Obojica smo nakon toga prošli mnogo. On se u posljednje vrijeme mučio sa povredama, pa mi je drago što ponovo igra. Radi se o još jednom šampionu, čovjeku koji je bio vrlo uspješan ovdje. Snažan je i ima dobar servis, znam šta me očekuje. Optimističan sam, ali poštujem Tsongu. Znam da će učiniti sve ne bi li pobijedio", rekao je Novak.

Đoković i Tsonga su u karijeri odigrali 22 meča, a srbijanski teniser vodi 16-6.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi