Shapovalov uzeo set Đokoviću, ali više od toga nije mogao

Prvi reket svijeta u osmini finala

Shapovalov uzeo set Đokoviću, ali više od toga nije mogao

E. Čaušević

Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se jutros u osminu finala Australian Opena.

Najbolji teniser svijeta u trećem kolu savladao je Denisa Shapovalova sa 3:1 u setovima. Đoković sigurno nije očekivao da će izgubiti set u ovom meču jer je odlično ušao u duel.

Srbijanac je prvi set završio za 36 minuta jer je slavio sa 6:3 i izgledao odlično na terenu. U istom tempu Đoković je nastavio i drugi set, a ovaj put protivnik je uspio da osvoji četiri gema. Novak je drugi set dobio sa 6:4 i činilo se da je to sve u ovom meču od Shapovalova.

No, kanadski teniser je u trećem setu pokazao da nije slučajno došao do ove faze Australian Opena. On je nakon 45 minuta igre dobio treći set sa 6:4 i tako smanjio rezultat na 2:1.

Međutim, to je samo čini se naljutilo Đokovića koji je zaigrao fantastično četvrti set. On se igrao svega 26 minuta, a srbijanski teniser je isti dobio sa 6:0 i tako završio posao u ovom meču. Đoković će u osmini finala igrati protiv Medvedeva koji je bio bolji jutros od Goffina sa 3:0.

Plasman u osminu finala osigurao je i Kei Nishikori koji je sa laganih 3:0 porazio Sousu, a istim rezultatom Raonić je "isprašio" Heberta. U ovoj fazi takmičenja gledat ćemo i Carrno-Bustu koji je sa 3:1 u setovima bio bolji od Fogninija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi