Iako će svi ljubitelji rukometa večeras biti prikovani za fotelje, Norvežanima će biti najteže da gledaju rasplet situacije.

Pred nama je pravi spektakl

Večeras ne propustite rukometni rasplet: Danci i Šveđani mogu namjestiti utakmicu!

U susretima posljednjeg kola druge grupne faze Svjetskog prvenstva u rukometu bit će zanimljivo, posebno kada je u pitanju grupa 2.

U toj grupi se nalaze Danska, Švedska, Norveška, Mađarska, Egipat i Tunis, a pitanje prolaska u polufinale, za razliku od grupe 1, još uvijek nije rješeno.

Tačnije rečeno, situacija je baš komplikovana i to do te mjere da Danci i Šveđani bukvalno mogu u večerašnjem duelu odigrati onako kako im odgovara da bi obje selekcije prošle dalje.

Danska je trenutno lider u ovoj grupi sa osam bodova, dok su iza nje Švedska i Norveška sa po šest. Danska je pobijedila Norvešku nešto ranije, a Norveška Švedsku. Ukoliko večeras Norveška porazi Mađarsku, a Švedska Dansku onda bi imali tri reprezentacije sa po osam bodova i odlučivala bi gol razlika.

Treba prvo reći da Norveška prije susreta Danska - Švedska igra protiv Mađarske, a čak bi mogla ispasti iako pobijedi u tom meču. Ispala bi u slučaju da Danska izgubi od Švedske s dva razlike (a da pri tome postigne najmanje 30 golova) ili u slučaju da Danska izgubi sa tri, četiri ili pet razlike, a da pri tome postigne barem 27 golova. Onda bi i Švedska i Danska išle dalje, a Norveška bi ispala.

Mnogi smatraju da bi Danci i Šveđani mogli dogovoriti upravo ovakav rasplet, a toga se najviše pribojavaju Norvežani. Tim povodom je za danske medije govorio njihov rukometaš Henrik Mollgaard koji je bio ironičan.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Ma, nema problema, poslat ćemo Norvežane kući. Njih ionako niko ne voli. Norveška nek ide kući", rekao je Mollgaard.

Inače, iz grupe 1 su se u polufinale plasirale selekcije Francuske i Njemačke, tako da će susreti iz ove grupe biti manje-više u sjeni grupe 2. Treba reći i to da se susret Norveška - Mađarska igra od 18.00 sati, a meč Danska - Švedska od 20.30.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.