Norveškoj derbi protiv Švedske i šansa za polufinale, Španija pregazila Brazil
Španija je večeras bila dominatna protiv Brazila, koji se očito iscrpio jučer protiv Hrvatske

Svjetsko prvenstvo u rukometu

Norveškoj derbi protiv Švedske i šansa za polufinale, Španija pregazila Brazil

E. Škorić

U važnoj utakmici Norveška je pobijedila Švedsku sa 30:27 i napravila je korak naprijed u borbi za polufinale Svjetskog prvenstva.

Norvežani su do ovog meča imali dva boda manje od Danske i Švedske u grupi F, ali sada su i oni stigli na šest bodova i imaju realne šanse da na kraju zauzmu jednu od prve dvije pozicije.

Od početka su Norvežani vodili, ali je Švedska potom preuzela vodstvo, da bi na poluvremenu ipak Norvežani stigli do plus tri (17:14).

Brzo su otišli na šest, pa sedam golova prednosti i do kraja meča su uglavnom održavali vodstvo. Tek se u finišu Šveđani bude, dolaze na minus dva, no poraz je bio neizbježan.

Joendal je postigao osam, a Sagosen sedam golova u pobjedi Norveške, dok je Abelvik zabio četiri. Wanne je u timu Švedske zabio pet, po četiri Nilsson i Andersson.

Španci su u meču grupe F deklasirali Brazil sa 36:24 i ostali su u trci za polufinale Sda imaju četiri boda i zauzimaju treće mjesto, toliko bodova ima i četvrtoplasirana Hrvatska kojoj slijedi duel s Njemačkom koja ima pet bodova, a vodeća Francuska ima sedam.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Brazil je samo na početku meča vodio 3:2, sve ostalo je bilo u znaku razigranih španskih rukometaša, koji su doslovno razbijali Brazilce, koji su dan ranije šokirali Hrvatsku.

Sole je postigao šest pogodaka u trijumfu Španije, Canellas i Arino po pet. Langaro i Nantes su postigli po četiri gola na drugoj strani.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi