Očekivane pobjede Danske i Njemačke

Domaćini sigurni

Očekivane pobjede Danske i Njemačke

E. Škorić

Rukometaši Njemačke bili su bolji od Islanda (24:19), diok je Danska savladala Maađarksu (25:22).

Počeo je drugi krug na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj, a večeras su upravo domaće selekcije odigrale svoje mečeve u 1. kolu grupe i F.

Njemačka je u grupi E savladala Island i tako ostala u igri za jednu od prve dvije pozicije, pa će se s Francuskom i Hrvatskom "krviti" za polufinale.

Islanđani su večeras pružili dobru partiju u Koelnu, ali ipak je Njemačka na krilima svojih navijača stigla do pobjede.

Fath je sa šest golova bio najefikasniji igrač Njemačke, dok je Gensheimer postigao pet, a Drux četiri gola. Kod Islanda Gunnarsson je zabio šest golova, a po tri Gudmundsson i Palmarsson.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Danska je sa 25:22 bila bolja od Mađarske u grupi F u kojoj su još Švedska, Norveška, Egipat i Tunis.

Danci su sada nan vrhu zajedno sa Švedskom i obje ekipe imaju po šest bodova. Mikkel Hansen je sa sedam pogodaka odveo Dance do pobjede, dok je kod Mađara Szita zabio pet golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi